2020-04-02 15:10:14• hírek • Bede Emőke

Eljárást indítottak a helyi tanácsos ellen, aki a tiltás ellenére is részt vett az ülésen

Fotó: az avasfelsőfalui polgármesteri hivatal Facebook-oldala
Fotó: az avasfelsőfalui polgármesteri hivatal Facebook-oldala

Csütörtökön az ügyészség büntetőjogi eljárást kezdeményezett azzal avasfelsőfalui helyi tanácsossal szemben, aki annak ellenére is részt vett a Városi Tanács március 27-én megtartott ülésén, hogy voltaképp otthon, lakhelyi elkülönítésben kellett volna lennie.

A szociáldemokrata M. P. ellen a betegség leküzdésének meghiúsítása miatt indítottak eljárást, de hasonlóképp járt hat másik személy is, akiket a kányaházi rendőrök kapcsoltak le még március 30-án. G.M.I., S.D., S.V., S.G., B.G.I., illetve F.V. nem tartották be az otthoni karantén szabályait, azaz elhagyták otthonukat, azonban renitens magatartásukért  hamarosan a törvény előtt is felelhetnek.


Eddig egyébként összesen 271 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) közölte, az elmúlt 24 órában 555 bírságot rótt ki a csendőrség és a rendőrség az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt. Az elmúlt egy nap alatt ugyanakkor országszerte 7385 olyan személyt tartóztattak fel, akik nem tartották be a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet előírásait. A Román Rendőrség tájékoztatása értelmében összesen 10.585.135 lej értékben róttak ki bírságot emiatt.


A GCS ismét felhívja a polgárok figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak a koronavírusról, ugyanakkor emlékeztet, hogy a 0800.800.358-as zöldszámon is kérhetnek információkat. A zöldszám nem sürgősségi szám, ez csak a tájékoztatást szolgálja - nyomatékosítják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: